новини про пенсійний вік для жінок 55 років

новини про пенсійний вік для жінок 55 років

Профільний комітет Ради розглянув законопроект, що передбачає вихід жінок на пенсію в 55 років. Про це пише РБК-Україна. Зокрема, парламентський комітет рекомендував нардепам відхилити законопроект №0972 про пенсійний вік жінок. Про відповідне рішення комітету по завершенню розгляду оголосила нардеп від "Слуги народу" Галина Третьякова. Вчора, 29 листопада, комітет розглянув ініціативи, подані президентом Володимиром Зеленським, до закону "Про внесення змін до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" про вдосконалення пенсійного забезпечення&

Пропозиція президента Володимира Зеленського з приводу зниження пенсійного віку для жінок до 55 років, за умови наявності стажу роботи не менше 30 років, була відхилена Верховною Радою, зокрема Комітетом з питань соцполітики. Президент нібито і хотів дозволити українкам виходити на…- Today.ua.  Пропозиція президента Володимира Зеленського з приводу зниження пенсійного віку для жінок до 55 років, за умови наявності стажу роботи не менше 30 років, була відхилена Верховною Радою, зокрема Комітетом з питань соцполітики. Президент нібито і хотів дозволити українкам виходити на пенсію на 5 років раніше, але цього не станеться. Остаточне рішення було прийнято у п’ятницю, 29 листопада.

Чи можуть жінки вийти на пенсію у 55 років? Можуть. Законодавство зробило для них такий подарунок. Жінка може цей подарунок прийняти, а може від нього відмовитися – як захоче. Головне, зважити всі «за» і «проти», адже подарунки від держави у нас завж.  Однак ці втрати припиняються, як тільки жінка досягає пенсійного віку, визначеного законодавством, – Пенсійний фонд перераховує її виплату з огляду на стаж і заробітну плату без усяких зменшень. Жінки легко миряться з тимчасовими фінансовими втратами. Набагато важче їм змиритися з тим, що в період отримання дострокової пенсії не можна працювати. Адже жінки виходять на пенсію для отримання додаткового прибутку за формулою зарплата + виплата.

Відстрочка підвищення пенсійного віку для жінок до 2022 року, яку буде розглядати Верховна Рада, в першу чергу може збільшити дефіцит Пенсійного фонду. Старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України Лідія Ткаченко пояснює: якщо зараз відкласти підвищення пенсійного віку для жінок, за рік з’явиться близько 1 млн пенсіонерів. А без такого рішення – в два рази менше. “У цьому році жінки вже йдуть на пенсію в 59 років. В 2021 вони вже виходили б в 60 років.  Тобто якщо зараз повертати 55 років, то у нас буде одразу велику кількість людей, які підуть на пенсію. це жінки 55, 56, 57, 58 років. Може бути до 1 млн пенсіонерів в рік”, – розповідає Ткаченко.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо удосконалення пенсійного забезпечення)» (№1086), яким подовжила термін дострокового виходу на пенсію для жінок. За це рішення проголосували 256 народних депутатів із 305, зареєстрованих у сесійній залі.  Також у абзаці першому пункту 7-2 Розділу XV "Прикінцеві положення" Закону встановлюється, що до 1 січня 2022 року (нині - до 1 січня 2015 року) право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз по английскому языку planet of english безкоровайная с ответами

узенький проулочек марусенька русская песня ноты

basic english of economics латигіна підручник відповіді

ноты беркович этюд соль минор

поурочные разработки к учебнику spotlight 8 класс