реферат переробки його вугілля продукти

реферат переробки його вугілля продукти

Якщо нафта і природний газ є основним джерелом насичених і ненасичених вуглеводнів, то відносно ароматичних вуглеводнів, безсумнівно, перевага належить вугіллю. Це тверде паливо посідає чільне місце в розвитку промисловості органічного синтезу як постачальник хімічної сировини. Його природні запаси набагато перевершують запаси нафти і природного газу. В Україні вугледобування зосереджено в трьох басейнах: Донецькому та Львівсько-Волинському кам'яновугільних басейнах, Дніпровському буровугільному басейні. Вугілля - це тверда горюча копалина органічного походження, що утворилася з вимерлих

Реферати українською » Промышленность, производство » Переробка твердого палива. Реферат Переробка твердого палива. Страница 1 из 3 | Следующая страница. 1. Переробка твердих палив. 1.1 Види і походження твердих палив.  Мета такої переробки - з вугілля цінних вторинних продуктів, використовуваних як палива й напівпродуктів основного органічного синтезу. Усі методи переробки копалин вугілля засновані на гетерогенних, здебільшогонекаталитических процесах, що відбуваються вмногофазной системі при високих температур. У умовах матеріал вугілля зазнає глибокі зміни, що призводять до утворення нових твердих, рідких і газоподібних продуктів.

Переробка твердого палива у рідке є складним процесом, оскільки для його реалізації необхідно розруйнувати макромолекулу на простіші рухливі фрагменти. Ця задача вирішується за допомогою трьох традиційних напрямків (рис. 1.1): прямим приєднанням водню під тиском — гідрогенізація; піролізом, що супроводжується розподіленням водню між рідкими продуктами і твердим залишком, і газифікацією вугілля водяним паром з отриманням суміші СО і Н2 та синтезом з неї рідких продуктів. Останню застосовують також для

Вугілля це тверда горюча копалина органічного походження, що утворилася з вимерлих рослин і планктону в результаті діяльності мікроорганізмів. В Україні вугледобування зосереджено в трьох басейнах: Донецькому та Львівсько- Волинському кам'яновугільних басейнах, Дніпровському буровугільному басейні.  Скачать бесплатно презентацию на тему "Презентація на тему : Кам яне вугілля та продукти його переробки." в формате .ppt (PowerPoint). Похожие презентации.

Продукти переробки кам’яного вугілля Світильний газ Кам’яне вугілля Кокс Нафталін Трінітронафталін Барвники Аміак Тротил Толуол Барвники Сахарин Анілін Саліцилові препарати Фенацетин Бензол Пек Фенол Пластмаси Камяно- вугільна смола Пікринова кислота Барвники. Слайд 12. Коксування вугілля Коксуванням називають метод термічної переробки переважно кам'яного вугілля, що полягає в їх нагріванні без доступу повітря до 1000-1100°С і витримані, при цій температурі, внаслідок чого паливо розкладається з утворенням летючих продуктів і твердого залишку коксу.

Продукти його переробки. Хмара Анна, Вовк Валерія, Ятін Юрій. Слайд 2. Описание слайда: СКЛАД Вугілля — це тверда горюча копалина органічного походження, що утворилася з вимерлих рослин і планктону в результаті діяльності мікроорганізмів. Склад: С – 75-78%, H.O.S.N – ті ж, що й у нафті, газі. Слайд 3.

Вугілля — це тверда горюча копалина органічного походження, що утворилася з вимерлих рослин і планктону в результаті діяльності мікроорганізмів. Масова частка вільного вуглецю у гірській породі доволі незначна (10 % у кам'яному вугіллі, кілька відсотків у бурому вугіллі). Викопне вугілля складається переважно із складних циклічних органічних сполук, що містять елементи: вуглець [Карбон], водень [Гідроген], кисень [Оксиген], азот [Нітроген], сірку [Сульфур], домішки неорганічних речовин (золу) та вологу. Масова частка золи та вологи може досягати 50 % і більше. 5 из 5 (1 голос).

Вугілля – це тверда горюча копалина органічного походження, що утворилася з мертвих рослин і планктону в результаті діяльності мікроорганізмів. Масова частка вільного вуглецю у гірській породі доволі незначна (10 % у кам’яному вугіллі, кілька відсотків у бурому вугіллі).  Основним способом переробки кам’яного вугілля є коксування. Даним методом із кам’яного вугілля одержують чотири основних продукти: кокс, коксовий газ, кам’яновугільна смола, аміачна вода. Коксування (або піроліз)– це розклад органічних речовин без доступу повітря при високій температурі. Цей процес здійснюється на коксохімічних заводах, де вугільна шихта переробляється в спеціальних камерах при температурі 1000-1200 оС.

Предмет. Хімія. Клас. 11 клас. Тема: Кам’яне вугілля, продукти його переробки. Аспект СР. Мета: Формувати в учнів уявлення про природні джерела вуглеводнів. З’ясувати роль кам’яного вугілля як джерела різних хімічних речовин. Ознайомити учнів зі способами переробки й використання кам’яного вугілля та його продуктів. Розкрити суть використання кам’яного вугілля як палива й важливого джерела синтезу цінних хімічних речовин. Формувати екологічну свідомість учнів, дбайливе ставлення до довкілля. Розвивати необхідність раціонального підходу до використання природних ресурсів. Тип уроку: вивчення но

Основним способом переробки кам'яного вугілля є коксування. 3. Коксування. Цей процес здійснюється на коксохімічних заводах, де вугільна шихта переробляється в спеціальних камерах при температурі до 1000—1200°С. 4. Щільна порода чорного, іноді сіро-чорного кольору. Блиск смоляний або металічний.  Стосовно вугілля, то його запасів достатньо на значно більший час. Але при існуючій технології видобутку вугілля доступною вважають лише одну чверть його світових запасів, а нові сучасніші технології поки що невідомі. Не простою справою виявилося і створення атомних реакторів, особливо якщо врахувати екологічні наслідки атомної енергетики. Достатньо яскравим прикладом цього є чорнобильська катастрофа.

Кам’яне вугілля, продукти його переробки. Основні види палива та їх значення в енергетиці країни. Охорона навколишнього середовища від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини та використання продуктів її переробки - РОЗРОБКИ УРОКІВ ХІМІЇ ЗА ІНТЕГРАЛЬНОЮ ТЕХНОЛОГІЄЮ 11 КЛАС - конспекти уроків - Усі уроки з хімії - План уроку - Конспект уроку - Плани уроків - розробки уроків з хімії - ХІМІЯ - дає можливість творчо працюючим учителям відходити від проведення звичайних комбінованих уроків і впроваджувати інтерактивні методи навчання з метою покращення знань, умінь і навичок учнів з хім

Выбор реферата. Рефераты по химии. Реферат: Вугілля та продукти його переробки. Реферат: Вугілля та продукти його переробки: Главная ГДЗ Переводчик Калькулятор Рефераты Инструменты.

Реферат на тему: Вугілля та продукти його переробки. Якщо нафта і природний газ є основним джерелом насичених і ненасичених вуглеводнів, то відносно ароматичних вуглеводнів, безсумнівно, перевага належить вугіллю. Це тверде паливо посідає чільне місце в розвитку промисловості органічного синтезу як постачальник хімічної сировини. Його природні запаси набагато перевершують запаси нафти і природного газу. В Україні вугледобування зосереджено в трьох басейнах: Донецькому та Львівсько-Волинському кам’яновугільних басейнах, Дніпровському буровугільному басейні. Вугілля — це тверда горюча копалина о

Як люди використовують вугілля, що можна зробити з вугілля Ви дізнаєтеся з цієї статті. Як використовують вугілля? Для початку, слід згадати, що представляє.  1. Найбільш важливою сферою застосування вугілля вважається металургійна промисловість. Адже для того, щоб виплавляти метали в доменних печах потрібно дуже висока температура, а забезпечити її здатний кокс, що видобувається з вугілля. Така особливість була відома англійцям аж в середині XVIII століття. Нагадаємо, що основною сировиною отримання коксу є кам’яне вугілля. 2. Хімічна промисловість – ще одна широка область використання кам’яного вугілля.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз по английскому языку planet of english безкоровайная с ответами

узенький проулочек марусенька русская песня ноты

basic english of economics латигіна підручник відповіді

ноты беркович этюд соль минор

поурочные разработки к учебнику spotlight 8 класс